«Το ελαιόλαδο στην εστίαση» στην HORECA

  Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και η ελληνική κουζίνα εξελίσσεται και μπαίνει δυναμικά στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού με αποτέλεσμα η γαστρονομία να συμβάλει πλέον σημαντικά στην ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου της Φιλοξενίας και της ελληνικής οικονομίας.

 Οι εξελίξεις, οι ιδέες, οι νεωτερισμοί εμφανίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Κι εδώ έρχεται το Gastronomy Forum, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού HORECA (7-10 Φεβρουαρίου, Μetropolitan Expo), ώστε να κρατήσει up to date τους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και να δείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά την επιχείρηση τους.

 Στο πλαίσιο της κορυφαίας έκθεσης τουρισμού την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα:«Το ελαιόλαδο στην εστίαση». Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι ετησίως περίπου 10.000 τόνοι τυποποιημένο ελαιόλαδο θα πρέπει να συσκευάζονται και να διατίθενται στα εστιατόρια και ξενοδοχεία για κατανάλωση στο τραπέζι, κάτι το οποίο, αν συμβεί, θα βοηθήσει γενικότερα την παραγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου.

 Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στο τυποποιημένο ελαιόλαδο στην εστίαση και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αγκαλιάσουν οι υπεύθυνοι του χώρου του γαστρονομικού τουρισμού το υπάρχον μέτρο για το εμφιαλωμένο ελαιόλαδο θα αναφερθούν οι ομιλητές της εκδήλωσης που τελεί υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε. Ειδικοί του ελαιολάδου, του γαστρονομικού τουρισμού και εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων θα αναφερθούν στο πώς θα αυξηθεί η κατανάλωση ελαιολάδου μέσα από τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία και ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η ελληνική ελαιοπαραγωγή με την πώληση τυποποιημένου ελαιολάδου στην εστίαση.

Translate

Back to Top