«Το ελαιόλαδο στην εστίαση» στην HORECA

  Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και η ελληνική κουζίνα εξελίσσεται και μπαίνει δυναμικά στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού με αποτέλεσμα η γαστρονομία να συμβάλει πλέον σημαντικά στην ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου της Φιλοξενίας και της ελληνικής οικονομίας.

 Οι εξελίξεις, οι ιδέες, οι νεωτερισμοί εμφανίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Κι εδώ έρχεται το Gastronomy Forum, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού HORECA (7-10 Φεβρουαρίου, Μetropolitan Expo), ώστε να κρατήσει up to date τους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και να δείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά την επιχείρηση τους.

 Στο πλαίσιο της κορυφαίας έκθεσης τουρισμού την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα:«Το ελαιόλαδο στην εστίαση». Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι ετησίως περίπου 10.000 τόνοι τυποποιημένο ελαιόλαδο θα πρέπει να συσκευάζονται και να διατίθενται στα εστιατόρια και ξενοδοχεία για κατανάλωση στο τραπέζι, κάτι το οποίο, αν συμβεί, θα βοηθήσει γενικότερα την παραγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου.

 Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στο τυποποιημένο ελαιόλαδο στην εστίαση και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αγκαλιάσουν οι υπεύθυνοι του χώρου του γαστρονομικού τουρισμού το υπάρχον μέτρο για το εμφιαλωμένο ελαιόλαδο θα αναφερθούν οι ομιλητές της εκδήλωσης που τελεί υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε. Ειδικοί του ελαιολάδου, του γαστρονομικού τουρισμού και εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων θα αναφερθούν στο πώς θα αυξηθεί η κατανάλωση ελαιολάδου μέσα από τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία και ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η ελληνική ελαιοπαραγωγή με την πώληση τυποποιημένου ελαιολάδου στην εστίαση. Ομιλητές στην εκδήλωση «Το Ελαιόλαδο στην Εστίαση» του Gastronomy Forum
(Κυριακή 9/2/20, 14:00 – 14:45) είναι:
Συντονιστής: Βασίλης Ζαμπούνης, Γεωργοοικονομολόγος – δημοσιογράφος, μέλος της 4Ε.
  • Ανθή Κακιού, Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων, ΕΦΕΤ
  • Γεώργιος Μπόσκου / Καθηγητής Οργάνωσης & Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Μέλος της 4Ε.
  • Εμμανουήλ Καρπαδάκης / Μarketing & Αrea Exports, Terra Creta
  • Μίλτος Καρούμπας / Πρεσβευτής Ελληνικής γαστρονομίας Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
 Παρέμβαση για το θέμα θα κάνει και ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ενόψει των αλλαγών που επίκεινται στο νόμο για τη διάθεση εμφιαλωμένου ελαιολάδου στην εστίαση.


Πρόσβαση στην έκθεση
 
 Το εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO βρίσκεται στο τέλος της Αττικής Οδού προς αεροδρόμιο και η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη, προσφέροντας πλήθος επιλογών μετακίνησης: από Μετρό, Προαστιακό και λεωφορείο έως αεροπλάνο και αυτοκίνητο. Πιο αναλυτικά:

Οδικώς: Μέσω της Αττικής Οδού προς Αεροδρόμιο. Σε απόσταση 2 χλμ μετά από όλους τους χώρους του αεροδρομίου ακολουθήστε τη σήμανση που σας καθοδηγεί στο εκθεσιακό. Όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν την έκθεση με το Ι.Χ. τους θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο πάρκινγκ 5.500 θέσεων. 

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Metro: Στάση Αεροδρόμιο, γραμμή 3 – Αιγάλεω/Μοναστηράκι/Δουκ.Πλακεντίας/Αεροδρόμιο
Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Στάση Αεροδρόμιο, γραμμή Νερατζιώτισσα – Δουκ.Πλακεντίας/Αεροδρόμιο
ΟΑΣΑ: Όλα τα λεωφορεία Express της Αττικής για Αεροδρόμιο (Χ92-Κηφισιά, Χ93-ΚΤΕΛ Κηφισού & Λιοσίων, Χ94-Σύνταγμα, Χ96-Πειραιάς, Χ97-Δάφνη)
ΚΤΕΛ: Σύνδεση με λιμάνι Ραφήνας, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Καλύβια και Λαύριο.

Πούλμαν Δωρεάν Μεταφοράς Επισκεπτών
Όσοι επιλέξουν να έρθουν στην έκθεση χρησιμοποιώντας τον Προαστιακό, το Μετρό ή όποιο λεωφορείο τερματίζει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απέναντι ακριβώς από την είσοδο του ξενοδοχείου «Sofitel» και στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου (συγκεκριμένα μπροστά στην Έξοδο 2) υπάρχει η στάση του λεωφορείου του εκθεσιακού κέντρου, το οποίο θα σας μεταφέρει. Επίσης, τα πούλμαν της HORECA θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες της έκθεσης από και προς το Σταθμό ΜΕΤΡΟ στη Δουκίσσης Πλακεντίας κάθε 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο διάλογος είναι ανοιχτός. Εκφράστε την άποψη σας κόσμια, δίχως βωμολοχίες. Προκλητικά και ασεβή σχόλια θα διαγράφονται.

Translate

Back to Top