Ποιοί είμαστε


Διακήρυξη της

«Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε»


Α’. Σκοποί

 Βασικός σκοπός της 4Ε είναι η διεπιστημονική συνεργασία με τη δημιουργία ενός ανοικτού φόρουμ συζήτησης για την προστασία, ανάπτυξη, προώθηση του ελαιοκομικού τομέα, (ελαιόλαδο & επιτραπέζια ελιά), λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αντιμετωπίζοντας μια σειρά από προκλήσεις.
Ειδικότερα υπογραμμίζουμε τη χρησιμότητα της ώσμωσης μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου, των επιχειρήσεων του ελαιοκομικού κλάδου και των ελαιοπαραγωγών για την καλλιέργεια συνεργειών μεταξύ αυτών, όπως επίσης της σύνδεσης του «αθηναϊκού κέντρου» με τις ελαιοκομικές περιφέρειες.

Β’. Πόροι

 Έχοντας υπόψη ότι ο ελαιοκομικός τομέας έχει στο παρελθόν απολαύσει πλουσιοπάροχων χρηματοδοτήσεων, η πρωτοβουλία της 4Ε υπογραμμίζει εξ’ αρχής τη σημασία της διαφάνειας, της εγκράτειας, της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των πόρων που θα διαχειριστεί προς όφελος των ελαιοκομικών προϊόντων.

Γ’. Μέλη

  • Σε πρώτη φάση, ως μέλη μετέχουν δικαιωματικά όσοι / όσες εκ των συγγραφέων της Εγκυκλοπαίδειας Ελαιολάδου επιθυμούν.
  • Σε επόμενη φάση, μπορούν να ενταχθούν όσοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν επαγγελματική / ακαδημαϊκή δραστηριότητα που σχετίζεται με τον ελαιοκομικό τομέα.
  • Η 4Ε είναι απολύτως ουδέτερη απέναντι σε θρησκευτικές, πολιτικές/κομματικές, φυλετικές διαφορές.
  • Στην 4Ε μπορούν να γίνουν δεκτά μέλη άλλων χωρών. Ωστόσο, η έδρα θα είναι η Ελλάδα (Αθήνα) και η κύρια γλώσσα τα Ελληνικά.
  • Τα 4Ε ιδρύθηκαν μέσα από ανοικτές, διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες. Η σύνθεση του 7μελούς ΔΣ και των έως τώρα 50 μελών επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Translate

Back to Top