Τα 4Ε εντάσσονται στην ΕΔΟΕ


  Οι επιστήμονες του ελαιοκομικού τομέα, οργανωμένοι στην Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), εντάσσονται ως Συνδεδεμένα Μέλη στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ). Θα εκπροσωπούνται από το μέλος του ΔΣ και διευθυντή της εταιρείας, Βασίλη Ζαμπούνη.
 
  Η συνεργασία μεταξύ επιστήμης και επιχειρήσεων (ιδιωτικών και συνεταιριστικών) αποτυπώνει τη βούληση να συναντηθούν και να λειτουργήσουν μαζί, προς όφελος του ελληνικού ελαιολάδου, ιδίως μάλιστα σε μια στιγμή που ο τομέας διατρέχεται από κρίσιμες και απειλητικές προκλήσεις.


  Από πλευράς των 4Ε έχουμε απευθύνει πρόσκληση και προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ελαιοκομικής Πολιτικής (ΣΕΠ), το οποίο θα συμπεριλάβει και την Διεπαγγελματική των επιτραπέζιων ελιών (ΔΟΕΠΕΛ) και θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου.


  Σημειώνουμε ότι τα 4Ε αποτελούνται από 57 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (γεωπόνοι, χημικοί, γιατροί/ διατροφολόγοι, οικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, ιστορικοί/ φιλόλογοι κ.ο.κ.). , ενώ η ΕΔΟΕ συσπειρώνει όλους τους επί μέρους κλάδους της διατροφικής αλυσίδας αξίας (παραγωγούς, ελαιοτριβείς/ ελαιουργούς, πυρηνελαιουργούς, εμπόρους, τυποποιητές).

Ανακοίνωση Τύπου

Translate

Back to Top